Gołąbki z Pepitek z sosem pomidorowym
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii
80 g
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
80 g
Kapusta włoska
8 liści
Szpinak świeży
50 g
Ser feta
50 g
Suszone pomidory
50 g
Pomidory pelati
200 g
Oliwa z oliwek
30 ml
Cebula
40 g
Czosnek
3 g
Masło
20 g
Jajka przepiórcze
8 sztuk
Świeża bazylia
według uznania
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.
Liście kapusty sparzyć we wrzącej wodzie. Szpinak zblanszować i wymieszać z ugotowanymi Pepitkami. Składniki połączyć z serem feta, pomidorami suszonymi i czosnkiem.
Przygotowany farsz zawinąć w liście kapusty, podlać wywarem warzywnym i piec 30 min. w 180°C.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać pomidory pelati oraz bazylię i całość zmiksować, aby uzyskać konsystencję sosu. Jaja przepiórcze usmażyć.
Sposób podania:
Gołąbki polać sosem i podawać z sadzonym jajkiem przepiórczym.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację