Grillowany kurczak na sosie pieczarkowo-śmietanowym
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
140 minut
Składniki
Pieczarki krojone w zalewie
200 g
Filet z kurczaka
4 szt.
Cebula
2 szt.
Kopytka ugotowane
600 g
Śmietana 36%
200 g
Natka pietruszki
do dekoracji
Przyprawa do kurczaka
według uznania
Olej słonecznikowy
według uznania
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Filet z piersi kurczaka zamarynować w przyprawach z dodatkiem oleju i odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. W tym czasie obrać oraz pokroić cebulę w piórka i zeszklić ją na patelni, podlewając śmietaną. Do tak przygotowanego sosu dodać kostkę bulionową grzybową i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy uzyskamy konsystencję gęstego sosu, dodać pieczarki.
Zamarynowane piersi kurczaka smażyć na patelni grillowej. Grillowane piersi kurczaka podawać polane sosem i z kopytkami. Sos można udekorować posiekaną natką pietruszki.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację