Grzanki z chleba pełnoziarnistego z hummusem z cieciorki, wędzonym łososiem i limonką

Składniki

Cieciorka Doypack®

800 g

Chleb tostowy pełnoziarnisty

3 kromki

Łosoś wędzony

200 g

Tahini

100 g

Oliwa z pierwszego tłoczenia

100 g

Limonka

2

Cytryna

1

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

10

Czas przygotowania

-

Składniki

Cieciorka Doypack®

800 g

Chleb tostowy pełnoziarnisty

3 kromki

Łosoś wędzony

200 g

Tahini

100 g

Oliwa z pierwszego tłoczenia

100 g

Limonka

2

Cytryna

1

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Kromki pełnoziarnistego chleba pokroić w taki sposób, aby uzyskać dwanaście trójkątów. Opiec je w tosterze. Cieciorkę przełożyć do blendera i dodać sok z cytryny, olej, sól, pieprz oraz pastę tahini. Miksować do momentu uzyskania gładkiego i jednorodnego kremu. Przyprawić do smaku i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Łososia pokroić w kostkę lub plasterki. Zetrzeć skórkę z limonek i skomponować kanapki, umieszczając na każdej grzance hummus, łososia, skórkę z limonki.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację