
Grzanki z chleba pełnoziarnistego z hummusem z cieciorki, wędzonym łososiem i limonką
Liczba porcji
10
Czas przygotowania
-
Składniki
Cieciorka Doypack®
800 g
Chleb tostowy pełnoziarnisty
3 kromki
Łosoś wędzony
200 g
Tahini
100 g
Oliwa z pierwszego tłoczenia
100 g
Limonka
2
Cytryna
1
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Kromki pełnoziarnistego chleba pokroić w taki sposób, aby uzyskać dwanaście trójkątów. Opiec je w tosterze. Cieciorkę przełożyć do blendera i dodać sok z cytryny, olej, sól, pieprz oraz pastę tahini. Miksować do momentu uzyskania gładkiego i jednorodnego kremu. Przyprawić do smaku i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Łososia pokroić w kostkę lub plasterki. Zetrzeć skórkę z limonek i skomponować kanapki, umieszczając na każdej grzance hummus, łososia, skórkę z limonki.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację