Hummus z czerwonej fasoli i marchewki, z suszonymi pomidorami i bazylią

Składniki

Czerwona Fasola Doypack®

800 g

Młoda Marchewka Cała MINUTE®

300 g

Suszone pomidory

100 g

Oliwa z pierwszego tłoczenia

100 g

Tahini

100 g

Koncentrat pomidorowy

50 g

Chleb tostowy

10 liści

Świeża bazylia

250 g

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

10

Czas przygotowania

-

Składniki

Czerwona Fasola Doypack®

800 g

Młoda Marchewka Cała MINUTE®

300 g

Suszone pomidory

100 g

Oliwa z pierwszego tłoczenia

100 g

Tahini

100 g

Koncentrat pomidorowy

50 g

Chleb tostowy

10 liści

Świeża bazylia

250 g

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

W kuchence mikrofalowej podgotować pokrojone na talarki marchewki Minute®. Do blendera przełożyć czerwoną fasolę i pokrojoną w plasterki marchewkę, olej, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy i pastę tahini. Miksować do momentu uzyskania gładkiego i jednorodnego kremu. Przyprawić do smaku i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Chleb pokroić w małe trójkąty i podpiec w tosterze. Przy pomocy rękawa cukierniczego, nałożyć hummus do małych miseczek.

Sposób podania:

Udekorować grzankami z chleba, bazylią i suszonymi pomidorami.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację