
Hummus z czerwonej fasoli i marchewki, z suszonymi pomidorami i bazylią
Liczba porcji
10
Czas przygotowania
-
Składniki
Czerwona Fasola Doypack®
800 g
Młoda Marchewka Cała MINUTE®
300 g
Suszone pomidory
100 g
Oliwa z pierwszego tłoczenia
100 g
Tahini
100 g
Koncentrat pomidorowy
50 g
Chleb tostowy
10 liści
Świeża bazylia
250 g
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
W kuchence mikrofalowej podgotować pokrojone na talarki marchewki Minute®. Do blendera przełożyć czerwoną fasolę i pokrojoną w plasterki marchewkę, olej, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy i pastę tahini. Miksować do momentu uzyskania gładkiego i jednorodnego kremu. Przyprawić do smaku i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Chleb pokroić w małe trójkąty i podpiec w tosterze. Przy pomocy rękawa cukierniczego, nałożyć hummus do małych miseczek.
Sposób podania:
Udekorować grzankami z chleba, bazylią i suszonymi pomidorami.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację