Kanapka „street” ze smażonymi kalmarami, sosem tzatziki i warzywami w tempurze
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Bułka burgerowa
4 szt.
Kalmary
400 g
Kasza kukurydziana
1000 g
Warzywa w tempurze
400 g
Olej arachidowy
wedle uznania
Jogurt grecki
250 g
Ogórek zielony
1 szt.
Czosnek ząbek
2 szt.
Oliwa z oliwek
30 ml
Ocet winny
10 ml
Sól
do smaku
Natka pietruszki
do smaku
Sposób przygotowania:
Przygotować sos tzatziki: zetrzeć ogórek i przełożyć do miski wraz z drobno posiekaną natką pietruszki i drobno posiekanym czosnkiem. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Kalmary wyczyścić i umyć. Pokroić w krążki. Obtoczyć je w kaszy i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju arachidowym. Odcedzić z nadmiaru tłuszczu i posolić. Warzywa w tempurze usmażyć zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Sugestia podania:
Bułki rozkroić i posmarować sosem tzatziki. Na bułce ułożyć kalmary i warzywa w tempurze i przykryć drugą częścią bułki.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację