Kanapka „street” ze smażonymi kalmarami, sosem tzatziki i warzywami w tempurze

Składniki

Bułka burgerowa

4 szt.

Kalmary

400 g

Kasza kukurydziana

1000 g

Warzywa w tempurze

400 g

Olej arachidowy

wedle uznania

Jogurt grecki

250 g

Ogórek zielony

1 szt.

Czosnek ząbek

2 szt.

Oliwa z oliwek

30 ml

Ocet winny

10 ml

Sól

do smaku

Natka pietruszki

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Bułka burgerowa

4 szt.

Kalmary

400 g

Kasza kukurydziana

1000 g

Warzywa w tempurze

400 g

Olej arachidowy

wedle uznania

Jogurt grecki

250 g

Ogórek zielony

1 szt.

Czosnek ząbek

2 szt.

Oliwa z oliwek

30 ml

Ocet winny

10 ml

Sól

do smaku

Natka pietruszki

do smaku

Sposób przygotowania:

Przygotować sos tzatziki: zetrzeć ogórek i przełożyć do miski wraz z drobno posiekaną natką pietruszki i drobno posiekanym czosnkiem. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Kalmary wyczyścić i umyć. Pokroić w krążki. Obtoczyć je w kaszy i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju arachidowym. Odcedzić z nadmiaru tłuszczu i posolić. Warzywa w tempurze usmażyć zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Sugestia podania:

Bułki rozkroić i posmarować sosem tzatziki. Na bułce ułożyć kalmary i warzywa w tempurze i przykryć drugą częścią bułki.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Warzywa w tempurze

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację