
Kaszubska zupa dziadówka
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
40 minut
Składniki
Czosnek
2 ząbki
Cebula
1 szt.
Liść laurowy
4 szt.
Ziele angielskie
4 szt.
Bulion warzywny
1500 ml
Majeranek
szczypta
Maślanka
500 ml
Olej
2 łyżki
Ziemniaki pokrojone w kostkę
600 g
Oliwa smakowa
do dekoracji
Sandacz z kaszubskich jezior
200 g
Brunoise brokuły
120 g
Białko z jajek
2 szt.
Mąka
120 g
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Czosnek i cebulę podsmażyć na oleju, dodać liście laurowe i ziele i zalać wywarem z bulionu warzywnego. Zagotować.
Następnie dodać ziemniaki i ugotować do miękkości. Maślankę zahartować z bulionem warzywnym i dodać do zupy. Na koniec doprawić solą, pieprzem i roztartym w dłoniach majerankiem.
Brunoise Brokuły przygotować według rekomendacji podanej na opakowaniu.
Sandacza doprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i białku, a następnie we wcześniej przygotowanym brokule. Na koniec zapiec w piekarniku w temperaturze 140°C.
Sposób podania:
Przygotowanego sandacza wyłożyć na talerz i zalać gorącą zupą. Zupę skropić smakową oliwą.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację