Krem z batatów z warzywnymi kuleczkami

Składniki

Brunoise brokuły

120 g

Ser gorgonzola

100 g

Pistacje

20 g

Mleko kokosowe

1000 ml

Liście kaffiru

5 g

Puree z batatów 100% warzyw

800 g

Szalotka

80 g

Chili świeże

3 g

Czosnek

30 g

Imbir marynowany

40 g

Oliwa z oliwek

100 ml

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

35 minut

Składniki

Brunoise brokuły

120 g

Ser gorgonzola

100 g

Pistacje

20 g

Mleko kokosowe

1000 ml

Liście kaffiru

5 g

Puree z batatów 100% warzyw

800 g

Szalotka

80 g

Chili świeże

3 g

Czosnek

30 g

Imbir marynowany

40 g

Oliwa z oliwek

100 ml

Sposób przygotowania:

Warzywa Brunoise przygotować według rekomendacji podanej na opakowaniu. Do przestudzonych warzyw Brunoise dodać gorgonzolę i wyrobić na masę, z której później należy uformować po dwie kuleczki do dania. Obtoczyć je w drobno posiekanych pistacjach.

W garnku rozgrzać oliwę i dodać posiekany czosnek, szalotkę oraz pokrojoną drobno papryczkę chili i liście kaffiru. Wszystko usmażyć. Następnie zalać mlekiem kokosowym i chwilę gotować. Dodać purée z batatów, wszystko zagotować i doprawić do smaku. Całość zmiksować na gładki krem.

Sposób podania:

W głębokim talerzu ułożyć kulki z sera i warzyw, udekorować papryczką chili i zalać zupą.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację