Krem z batatów z warzywnymi kuleczkami
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
35 minut
Składniki
Brunoise brokuły
120 g
Ser gorgonzola
100 g
Pistacje
20 g
Mleko kokosowe
1000 ml
Liście kaffiru
5 g
Puree z batatów 100% warzyw
800 g
Szalotka
80 g
Chili świeże
3 g
Czosnek
30 g
Imbir marynowany
40 g
Oliwa z oliwek
100 ml
Sposób przygotowania:
Warzywa Brunoise przygotować według rekomendacji podanej na opakowaniu. Do przestudzonych warzyw Brunoise dodać gorgonzolę i wyrobić na masę, z której później należy uformować po dwie kuleczki do dania. Obtoczyć je w drobno posiekanych pistacjach.
W garnku rozgrzać oliwę i dodać posiekany czosnek, szalotkę oraz pokrojoną drobno papryczkę chili i liście kaffiru. Wszystko usmażyć. Następnie zalać mlekiem kokosowym i chwilę gotować. Dodać purée z batatów, wszystko zagotować i doprawić do smaku. Całość zmiksować na gładki krem.
Sposób podania:
W głębokim talerzu ułożyć kulki z sera i warzyw, udekorować papryczką chili i zalać zupą.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację