Krem z cukinii
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
Cukinia grillowana Service+
800 g
Szalotka
20 g
Rosół z kury
ilość według uznania, do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Ziemniaki
120 g
Czosnek
1-2 ząbki
Kolendra świeża
1 pęczek
Sos Tabasco
do smaku
Chleb tostowy
4 kromki
Ser pleśniowy
50 g (np. Saint-Agur)
Śmietana 18%
80 ml
Olej
do smażenia
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Na oleju podsmażyć posiekaną szalotkę, ziemniaki, czosnek oraz cukinię. Wlać rosół drobiowy i gotować do uzyskania odpowiedniej miękkości. Zmiksować, dodać posiekaną kolendrę, tabasco oraz śmietanę. Skorygować smak.
Sposób podania:
Zupę podawać z tostami z serem pleśniowym.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację