Krem z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem, pomarańczą i cieciorką
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Cieciorka pakowana próżniowo
200 g
Puree z dyni 100% warzyw
900 g
Wywar warzywny
250 ml
Mleko kokosowe
100 ml
Imbir świeży
do smaku
Anyż
do smaku
Kolendra świeża
do dekoracji
Gałka muszkatołowa
do smaku
Pomarańcza
1 szt.
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Ściąć skórkę z pomarańczy, a z pozostałej części wycisnąć sok. Sok zagotować ze skórką z pomarańczy i posiekanym imbirem oraz anyżem. Puree dyniowe rozrobić z bulionem, podgrzewać przez 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, dodać mleko kokosowe i doprawić.
Sposób podania:
Ciecierzycę posolić. Podawać z kremem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację