Krem z papryki podsmażanej i papryki wędzonej na śmietanie

Składniki

Bulion warzywny

1000 ml

Papryka w paskach podsmażana

500 g

Marchewka tarta pakowana próżniowo

120 g

Korzeń pietruszki

2 sztuki

Pomidor

4 sztuki

Cebula

1 sztuka

Śmietanka kremówka

o smaku

Oliwa z oliwek

do podsmażenia

Sól, pieprz

do smaku

Wędzona papryka

do smaku

Liczba porcji

8 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Bulion warzywny

1000 ml

Papryka w paskach podsmażana

500 g

Marchewka tarta pakowana próżniowo

120 g

Korzeń pietruszki

2 sztuki

Pomidor

4 sztuki

Cebula

1 sztuka

Śmietanka kremówka

o smaku

Oliwa z oliwek

do podsmażenia

Sól, pieprz

do smaku

Wędzona papryka

do smaku

Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę oraz wędzoną paprykę.
Dodać pomidory i paprykę podsmażaną, podlać bulionem i zagotować.
Zmiksować na krem, dodać śmietanę, doprawić do smaku.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Marchewka tarta pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację