Krem z papryki podsmażanej i papryki wędzonej na śmietanie
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Bulion warzywny
1000 ml
Papryka w paskach podsmażana
500 g
Marchewka tarta pakowana próżniowo
120 g
Korzeń pietruszki
2 sztuki
Pomidor
4 sztuki
Cebula
1 sztuka
Śmietanka kremówka
o smaku
Oliwa z oliwek
do podsmażenia
Sól, pieprz
do smaku
Wędzona papryka
do smaku
Sposób przygotowania:
Na oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę oraz wędzoną paprykę.
Dodać pomidory i paprykę podsmażaną, podlać bulionem i zagotować.
Zmiksować na krem, dodać śmietanę, doprawić do smaku.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację