Kremowa zupa z serc karczochów

Składniki

Karczochy Krojone

600 g

Włoszczyzna w paskach

250 g

Ziemniaki

250 g

Cebula

1 szt.

Masło klarowane

50 g

Śmietana 18%

200 ml

Sok z cytryny

do smaku

Bulion warzywny

ilość do uzyskania preferowanej konsystencji

Liczba porcji

4

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Karczochy Krojone

600 g

Włoszczyzna w paskach

250 g

Ziemniaki

250 g

Cebula

1 szt.

Masło klarowane

50 g

Śmietana 18%

200 ml

Sok z cytryny

do smaku

Bulion warzywny

ilość do uzyskania preferowanej konsystencji

Sposób przygotowania:

Podsmażyć karczochy, włoszczyznę, ziemniaki oraz cebulę. Całość zalać bulionem i przez chwilę gotować. Zmiksować na gładką masę.

Sposób podania:

Dodać sok z cytryny, śmietanę i doprawić do smaku.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Włoszczyzna w paskach

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację