Krewetki cukiniowo-cytrynowe
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Brunoise duet cukinii
100 g
Krewetki
350 g
Kuskus
200 g
Imbir marynowany
50 g
Pomidorki koktajlowe
100 g
Kapusta pak choi
150 g
Limonka
2 szt
Szalotka
30 g
Czosnek
10 g
Oliwa z oliwek
100 ml
Kolendra
20 g
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Do głębokiego naczynia wsypać kuskus, zalać wrzątkiem i posolić. Przykryć i odstawić do napęcznienia. Warzywa Brunoise zaparować w piecu lub gotować w osolonej wodzie około 4–5 min. Warzywa wymieszać z kuskusem i drobno posiekaną kolendrą.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno pokrojony czosnek oraz cebulę. Wszystko podsmażyć. Następnie dodać krewetki oraz drobno posiekany imbir.
Po usmażeniu krewetek na tej samej patelni krótko przesmażyć pomidory oraz kapustę pak choi i zgrillować limonki.
Sposób podania:
Na płaski talerz wyłożyć kuskus z warzywami, a na wierzchu ułożyć krewetki. Wszystko udekorować kapustą pak choi i pomidorami koktajlowymi oraz limonką.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację