Krewetki z warzywami w tempurze i pikantną salsą
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Mąka W 180
300 g
Mąka kukurydziana
150 g
Woda gazowana
400 g
Kostki lodu
5 kostek
Średniej wielkości krewetki
20 szt.
Warzywa w tempurze
400 g
Miód
do smaku
Pomidorki gałązkowe
500 g
Cebula
1 szt.
Czosnek ząbek
1 szt.
Limonka
1 szt.
Przecier pomidorowy
200 ml
Papryka chili
2 szt.
Kolendra
do smaku
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Przygotować ciasto do panierowania krewetek mieszając wszystkie składniki łyżką. Przygotowanie salsy: posiekać drobno cebulę i ząbek czosnku. Pomidory i papryczki pokroić w kostkę. Posiekane warzywa wyłożyć na patelnię i dusić 15 minut. Dodać oliwę z oliwek i połączyć dokładnie z warzywami przy pomocy trzepaczki. Przygotowanie krewetek: wyczyścić krewetki i usunąć pancerzyki zostawiając ogonki. Krewetki obtoczyć w cieście i usmażyć. Warzywa w tempurze usmażyć zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Sposób podania
Krewetki podawać wymieszane z warzywami w tempurze. Serwować z pikantną salsą.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację