Kuskus z cytrusami, miętą, kurczakiem curry i warzywami w tempurze
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Kuskus
150 g
Mięta
10 g
Groszek zielony Minute®
50 g
Pierś z kurczaka
150 g
Curry w proszku
10 g
Cebula dymka
1 szt.
Chili świeże
1 szt.
Warzywa w tempurze
250 g
Pomarańcza
1 szt.
Grejpfrut
1 szt.
Bulion warzywny
wedle uznania
Oliwa z oliwek
wedle uznania
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Kaszę kuskus włożyć do naczynia i zalać bulionem (1 cm powyżej kaszy). Po zaabsorbowaniu całego bulionu i wystudzeniu, kuskus przykryć folią spożywczą i wstawić na około 30 minut do lodówki. Po wyjęciu z lodówki dodać pomarańczę i grejpfruta wyfiletowane i pokrojone w kostkę oraz drobno posiekaną miętę. Groszek podsmażyć na oliwie z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu. Następnie dodać do kaszy kuskus i całość dokładnie wymieszać. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę z papryczką chili i oliwą z oliwek. Dodać pierś kurczaka pokrojoną w paski i smażyć razem kilka minut. Dodać curry i podlać bulionem warzywnym. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić na małym ogniu przez około 10 minut. Kurczaka połączyć z kuskusem. Warzywa w tempurze usmażyć zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Sugestia podania:
Sałatkę z kaszy kuskus wyłożyć do miseczek. Podawać z warzywami w tempurze.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację