Marynowane i grillowane zielone szparagi

Składniki

Szparagi zielone

250 g

Czosnek

1-2 ząbki

Oliwa

do smaku

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

2

Czas przygotowania

20

Składniki

Szparagi zielone

250 g

Czosnek

1-2 ząbki

Oliwa

do smaku

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Rozgrzać oliwę do 60°C, wrzucić posiekany czosnek i poczekać aż przesiąknie oliwą. Włożyć szparagi do wrzącej, osolonej wody na około 2-3 minuty. Wyciągnąć szparagi z wody i natychmiast polać oliwą z czosnkiem. Całość doprawić solą i pieprzem.

Sposób podania:

Szparagi grillować na patelni grillowej lub na grillu.

Technika kulinarna: grillowanie

Roślinne grillowanie? Pełne smaku! Sprawdź najnowszy kurs i stwórz wyjątkową ofertę grillową dla swoich klientów!

Techniki kulinarne: grillowanie

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Szparagi Zielone

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację