Mielone inaczej czyli karminadle drobiowe z cytryną i zasmażaną kapustą czerwoną z jabłkiem i anyżem
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Trybowane udźce z kurczaka
1000 g
Czerwona kapusta z jabłkiem
500 g
Groszek cukrowy młody mrożony "Snow Peas"
150 g
Gwiazdki anyżu
3 szt.
Białe wino
1/2 szklanki
Mielona kurkuma
1 płaska łyżka
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Skórka otarta z 2 cytryn
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Drób zmielić i doprawić kurkumą, solą, pieprzem i skórką cytrynową. Całość wyrobić do momentu kiedy zacznie się znacząco kleić. Przy pomocy łyżki porcjować małe nierówne pulpety i smażyć bez tłuszczu po 2 minuty z każdej strony i dopiec na blaszce GN w temp. 150ºC przez 10 min. Kapustę dusić w winie z anyżem aż do odparowania wina przez około 10 min. Groszek podgrzewać przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, po czym sparzyć wrzątkiem.
Sposób podania:
Gotowe karminadle podawać z kapustą i udekorować cząstkami opiekanej cytryny oraz strączkami groszku cukrowego.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację