Mielone inaczej czyli karminadle drobiowe z cytryną i zasmażaną kapustą czerwoną z jabłkiem i anyżem

Składniki

Trybowane udźce z kurczaka

1000 g

Czerwona kapusta z jabłkiem

500 g

Groszek cukrowy młody mrożony "Snow Peas"

150 g

Gwiazdki anyżu

3 szt.

Białe wino

1/2 szklanki

Mielona kurkuma

1 płaska łyżka

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Skórka otarta z 2 cytryn

do dekoracji

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Trybowane udźce z kurczaka

1000 g

Czerwona kapusta z jabłkiem

500 g

Groszek cukrowy młody mrożony "Snow Peas"

150 g

Gwiazdki anyżu

3 szt.

Białe wino

1/2 szklanki

Mielona kurkuma

1 płaska łyżka

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Skórka otarta z 2 cytryn

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Drób zmielić i doprawić kurkumą, solą, pieprzem i skórką cytrynową. Całość wyrobić do momentu kiedy zacznie się znacząco kleić. Przy pomocy łyżki porcjować małe nierówne pulpety i smażyć bez tłuszczu po 2 minuty z każdej strony i dopiec na blaszce GN w temp. 150ºC przez 10 min. Kapustę dusić w winie z anyżem aż do odparowania wina przez około 10 min. Groszek podgrzewać przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, po czym sparzyć wrzątkiem.

Sposób podania:

Gotowe karminadle podawać z kapustą i udekorować cząstkami opiekanej cytryny oraz strączkami groszku cukrowego.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację