Mini burgery z falafelami z pieczonymi batatami

Składniki

Dieta

Liczba porcji

Czas przygotowania

Składniki

Sposób przygotowania:

Falafele (temp. wyjściowa -18°C) piec przez 8 minut w piecu w temp. 210°C lub smażyć na patelni (temp. wyjściowa -18°C) przez 3 minuty na rozgrzanym oleju.

Za pomocą pierścienia z bułki wyciąć kółka odpowiednie do wielkości koreczków.

Z majonezu, kolendry i limonki sporządzić sos do burgerów. Cebulę pokroić na piórka, a sałatę podrzeć na mniejsze kawałki.

Paprykę delikatnie podsmażyć przez 2 minuty do temp. 70°C. Bataty przyprawić solą, czosnkiem, tymiankiem, lekko obtoczyć w oleju. Rozłożyć na pergaminie. Piec przez 15-20 min w temp. 200°C przy użyciu termoobiegu. Na ostatnie 2 min dołożyć wycięte wcześniej bułki i falafele.

Sposób podania:

Układać na bułce warstwowo sos, sałatę, paprykę, falafele, cebulę czerwoną. Przykryć wierzchem bułki posmarowaną sosem. Podawać z batatami lub jako przystawkę bankietową na wystawce.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację