Mini burgery z falafelami z pieczonymi batatami
Liczba porcji
6
Czas przygotowania
40
Składniki
Falafel z cieciorki i kukurydzy
6 szt.
Paprykowe Trio
60 g
Bataty krojone
500 g
Bułka
2 szt.
Sałata lodowa
50 g
Majonez roślinny
100 g
Kolendra świeża
20 g
Cebula czerwona
20 g
Czosnek
do smaku
Tymianek świeży
do smaku
Sól
do smaku
Olej
do smażenia
Limonka
do smaku
Sposób przygotowania:
Falafele (temp. wyjściowa -18°C) piec przez 8 minut w piecu w temp. 210°C lub smażyć na patelni (temp. wyjściowa -18°C) przez 3 minuty na rozgrzanym oleju.
Za pomocą pierścienia z bułki wyciąć kółka odpowiednie do wielkości koreczków.
Z majonezu, kolendry i limonki sporządzić sos do burgerów. Cebulę pokroić na piórka, a sałatę podrzeć na mniejsze kawałki.
Paprykę delikatnie podsmażyć przez 2 minuty do temp. 70°C. Bataty przyprawić solą, czosnkiem, tymiankiem, lekko obtoczyć w oleju. Rozłożyć na pergaminie. Piec przez 15-20 min w temp. 200°C przy użyciu termoobiegu. Na ostatnie 2 min dołożyć wycięte wcześniej bułki i falafele.
Sposób podania:
Układać na bułce warstwowo sos, sałatę, paprykę, falafele, cebulę czerwoną. Przykryć wierzchem bułki posmarowaną sosem. Podawać z batatami lub jako przystawkę bankietową na wystawce.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację