
Mini zapiekanka z warzywami grillowanymi z ziemniakami i mozarellą
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Mieszanka warzyw grillowanych Andaluzja Service+
400 g
Ugotowane ziemniaki
250 g
Pomidorki gałązkowe
120 g
Ser mozzarella
250 g
Oliwki
50 g
Orzeszki piniowe
15 g
Świeża bazylia
6 szt.
Oliwa z oliwek extra virgin
100 ml
Kostki lodu
15 g
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Mieszankę warzyw grillowanych podsmażyć na oliwie z oliwek.
Pomidory pokroić w plasterki, posolić i pozostawić do wyschnięcia na 10 minut.
W naczyniu do zapiekania (do jednej porcji) ułożyć warstwę ziemniaków w plastrach, następnie warstwę warzyw grillowanych, warstwę pomidorów i plaster mozarelli.
Włożyć do pieca na 20 minut i piec w temp. 180°C. Następnie pozostawić jeszcze na 5 minut.
Bazylię, kostki lodu i oliwę z oliwek zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie doprawić solą.
Sposób podania:
Mini zapiekankę ułożyć na talerzu, udekorować oliwkami, podsmażonymi orzeszkami piniowymi i kilkoma listkami świeżej bazylii.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację