Mix kasz z cukinią grillowaną podawaną ze stekiem
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
40 minut
Składniki
Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek
100 g
Brunoise duet cukinii
20 g
Buraczki w kostkach pakowane próżniowo
20 g
Stek antrykot
1 szt.
Czosnek
6 ząbków
Pepperoni czerwone
1 szt.
Ser gorgonzola
20 g
Sól morska
do smaku
Rozmaryn świeży
do smaku
Pieprz świeżo mielony
szczypta
Oliwa rozmarynowa
10 ml
Orzechy włoskie łuskane
10 g
Sposób przygotowania:
Mix kasz pozostaw do rozmrożenia. Na oliwie podsmaż 2 ząbki pokrojonego czosnku, posiekany rozmaryn i orzechy. Zdejmij z patelni i połącz z kaszą. Dodaj odsączone buraczki, dopraw solą i pieprzem.
Brunoise Duet Cukinii podsmaż na oliwie na patelni przez 6 minut do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu. Odstaw.
Steka przypraw solą i pieprzem, oliwą i rozmarynem. Usmaż na patelni grillowej wraz z całymi ząbkami czosnku i pepperoni.
Sposób podania:
Przygotowaną kaszę włóż do słoiczka i podawaj na zimno jako sałatkę. Kawałek gorgonzoli obtocz z wcześniej przygotowanym Brunoise i połóż na gorącym steku.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację