Mix n’Go kasza z cukinią grillowaną i krewetkami
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek
200 g
Brunoise duet cukinii
50 g
Krewetki roz. 16/20
6 szt
Ogórek zielony
50 g
Smoczy owoc
50 g
Limonka
1 szt.
Kolendra świeża
10 g
Mix sałat z roszponką
30 g
Miód
1 łyżka
Oliwa z oliwek
2 łyżki
Musztarda dijon
1 łyżka
Sól
do smaku
Papryczka chili świeża
wg uznania
Czosnek
1 ząbek
Sos rybny
1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Mix kasz i Brunoise z cukinii wsypać do oddzielnych pojemników GN i przygotować w piecu w temp. 160°C przez ok 10-15 min. Na jednej łyżce oliwy usmażyć delikatnie pokrojony czosnek, chili i oczyszczone wcześniej krewetki, dodać pod koniec sok z ½ limonki. Krewetki pozostawić do ostygnięcia, a sos wykorzystać do kolejnego przygotowania.
Do sosu ze smażenia dodać miód, musztardę, oliwę i sos rybny. Za pomocą blendera połączyć ze sobą wszystkie składniki do uzyskania gładkiego dressingu. Część dressingu wymieszać z kaszą.
Sposób podania:
Resztę warzyw pokroić według uznania, tak aby można było je skomponować w pojemniku na wynos lub misce sałatkowej ( w zależności od sposobu podania).
Wszystkie składniki ułożyć na preferowanym pojemniku. Przed jedzeniem polać danie dressingiem.
Rada:
Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych.
Dowiedz się więcej >>
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację