
Mix n’Go kasza z cukinią grillowaną i łososiem
Liczba porcji
1-2 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek
200 g
Brunoise brokuły
100 g
Filet z łososia
120 g
Koperek świeży
30 g
Oliwa z oliwek extra vergine
30 ml
Czosnek świeży
2 ząbki
Sól morska
do smaku
Oliwa cytrynowa
20 ml
Dressing czosnkowy
50 g
Pieprz czerwony
wg uznania
Sposób przygotowania:
Kaszę podsmażyć na patelni przez 7 minut, doprawić solą, oliwą cytrynową i czosnkiem. Brunoise również podsmażyć na patelni przez 3 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, doprawić solą, oliwą cytrynową i drobno posiekanym koperkiem.
Filet z łososia zamarynować w soli, oliwie cytrynowej i czerwonym pieprzu. Smażyć delikatnie na oliwie.
Sposób podania:
Danie można podawać w różnej formie – w pojemniku w dostawie na wynos, w wysokim pojemniku take away lub jako danie na talerzu.
Na przygotowanym brunoise rozłożyć filet z łososia obok położyć mix kasz i całość przed podaniem polać dressingiem czosnkowym.
Rada:
Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych.
Dowiedz się więcej >>
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację