Mix n’Go kasza z cieciorką, jarmużem i kurczakiem
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
10 minut
Składniki
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek
200 g
Kiełki fasoli Mung
30 g
Biała fasola pakowana próżniowo
30 g
Suszone pomidory w oleju
30 g
Roszponka
do dekoracji
Filet z kurczaka
50 g
Pestki dyni
10 g
Sos słodkie chilli
50 ml
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Kaszę pozostawić do rozmrożenia. Kiełki i fasolę białą odsączyć na sitku. Pomidory pokroić w kosteczkę.
Filet z kurczaka doprawić do smaku, zgrillować, ostudzić i pokroić w kostkę.
Sposób podania:
Ułożyć składniki w pojemniku na wynos lub na talerzu wg uznania. Mix sałat polać resztą dressingu Mix kasz, kiełki i fasolę ułożyć w pojemniku w pionie. Na wierzchu ułożyć warstwami kurczaka i pomidory suszone. Wierzch posypać prażonymi pestkami dyni i udekorować roszponką. Przed konsumpcją polać sałatkę sosem.
Rada:
Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych.
Dowiedz się więcej >>
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację