
Mix n’Go z kaszą, cieciorką, falafelem i sosem mango
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek
150 g
Brunoise duet marchewki
100 g
Falafel z cieciorki i kukurydzy
6 szt.
Oliwa z oliwek extra vergine
100 ml
Miks sałat
50 g
Mango świeże
1 szt.
Tymianek świeży
do smaku
Granat
¼ szt.
Czosnek
1 ząbek
Dresing mango jalapeno
100 g
Sposób przygotowania:
Mix kasz z duetem marchewki podsmażyć na patelni przez 7 minut, doprawić czosnkiem i tymiankiem. Falafele usmażyć na patelni przez 3 minuty z dodatkiem oliwy.
Owoce przygotować do dekoracji dania – mango obrać i pokroić w kostkę brunoise. Granat obrać pozyskując ziarna.
Połowę dressingu wymieszać z miksem kasz, a drugą z miksem sałat.
Sposób podania:
Danie można podawać na dwa sposoby:
– w pojemniku na wynos – danie idealnie pasuje do oferty cateringu, dietetycznego
– na talerzu za pomocą ringu jako eleganckie danie główne.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację