Mix n’Go z kaszą, cieciorką, falafelem i sosem mango

Składniki

Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek

150 g

Brunoise duet marchewki

100 g

Falafel z cieciorki i kukurydzy

6 szt.

Oliwa z oliwek extra vergine

100 ml

Miks sałat

50 g

Mango świeże

1 szt.

Tymianek świeży

do smaku

Granat

¼ szt.

Czosnek

1 ząbek

Dresing mango jalapeno

100 g

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek

150 g

Brunoise duet marchewki

100 g

Falafel z cieciorki i kukurydzy

6 szt.

Oliwa z oliwek extra vergine

100 ml

Miks sałat

50 g

Mango świeże

1 szt.

Tymianek świeży

do smaku

Granat

¼ szt.

Czosnek

1 ząbek

Dresing mango jalapeno

100 g

Sposób przygotowania:

Mix kasz z duetem marchewki podsmażyć na patelni przez 7 minut, doprawić czosnkiem i tymiankiem. Falafele usmażyć na patelni przez 3 minuty z dodatkiem oliwy.

Owoce przygotować do dekoracji dania – mango obrać i pokroić w kostkę brunoise. Granat obrać pozyskując ziarna.

Połowę dressingu wymieszać z miksem kasz, a drugą z miksem sałat.

Sposób podania:

Danie można podawać na dwa sposoby:

– w pojemniku na wynos – danie idealnie pasuje do oferty cateringu, dietetycznego

– na talerzu za pomocą ringu jako eleganckie danie główne.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację