Mix n’Go kasza z cieciorką i falafelem
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
10 minut
Składniki
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek
200 g
Buraczki w kostkach pakowane próżniowo
30 g
Falafel z cieciorki i kukurydzy
3 szt.
Oliwa z oliwek extra vergine
50 ml
Awokado
½ szt.
Pomidorki cherry
20 g
Szpinak baby
20 g
Pestki dyni
10 g
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Kaszę pozostawić do rozmrożenia. Falafel usmażyć na patelni na oliwie, a następnie odsączyć na papierze.
Przygotować guacamole łącząc wszystkie składniki i miksując je na gładką masę.
Awokado – ½ szt.
Oliwa extra – 1 łyżka
Sok z limonki – 2 łyżki
Czosnek – 1 ząbek
Czerwona cebula – 15 g
Pomidorki cherry – 20 g
Kolendra – 20 g
Sól, pieprz – do smaku
Mix kasz i guacamole wymieszać ze sobą.
Sposób podania:
Składniki układać w wysokim pojemniku poziomo, na wierzchu położyć falafele i i posypać prażonymi pestkami dyni.
Rada:
Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych.
Dowiedz się więcej >>
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację