
Mleczne kanapki z kremem buraczanym
Liczba porcji
10
Czas przygotowania
Składniki
Masło
80 g
Cukier
110 g
Jajko L
żółtko
Mąka
200 g
Kakao
40 g
Soda oczyszczona
4 g
Mleko
120 g
Buraczki w kostkach pakowane próżniowo
160 g
Żelatyna
5 g
Zimna woda
15 g
Biała czekolada
70 g
Śmietanka 30%
80 g
Sposób przygotowania:
Ciastka: Miękkie masło, cukier i żółtko utrzeć na gładką masę. Dodać mleko i wymieszać. Do masy przesiać mąkę, kakao i sodę. Mieszać do połączenia. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego i wyszprycować na papier do pieczenia ciasteczka o średnicy 3 cm. Zostawić odstęp między ciasteczkami i piec przez 15 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasteczka odstawić do ostudzenia.
Krem z buraków: Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia. Buraki, rozdrobnioną czekoladę i żelatynę umieścić w wysokim pojemniku. Podgrzać śmietankę i zalać przygotowane wcześniej składniki. Zblendować na jednolitą masę. Przykryć folią w kontakcie i odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia ubić krem na sztywną masę i przełożyć do rękawa cukierniczego. Przełożyć ciastka kremem.
Autor przepisu: Julia Woźniak.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację