Mleczne kanapki z kremem buraczanym

Składniki

Masło

80 g

Cukier

110 g

Jajko L

żółtko

Mąka

200 g

Kakao

40 g

Soda oczyszczona

4 g

Mleko

120 g

Buraczki w kostkach pakowane próżniowo

160 g

Żelatyna

5 g

Zimna woda

15 g

Biała czekolada

70 g

Śmietanka 30%

80 g

Liczba porcji

10

Czas przygotowania

Składniki

Masło

80 g

Cukier

110 g

Jajko L

żółtko

Mąka

200 g

Kakao

40 g

Soda oczyszczona

4 g

Mleko

120 g

Buraczki w kostkach pakowane próżniowo

160 g

Żelatyna

5 g

Zimna woda

15 g

Biała czekolada

70 g

Śmietanka 30%

80 g

Sposób przygotowania:

Ciastka: Miękkie masło, cukier i żółtko utrzeć na gładką masę. Dodać mleko i wymieszać. Do masy przesiać mąkę, kakao i sodę. Mieszać do połączenia. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego i wyszprycować na papier do pieczenia ciasteczka o średnicy 3 cm. Zostawić odstęp między ciasteczkami i piec przez 15 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasteczka odstawić do ostudzenia.

Krem z buraków: Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia. Buraki, rozdrobnioną czekoladę i żelatynę umieścić w wysokim pojemniku. Podgrzać śmietankę i zalać przygotowane wcześniej składniki. Zblendować na jednolitą masę. Przykryć folią w kontakcie i odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia ubić krem na sztywną masę i przełożyć do rękawa cukierniczego. Przełożyć ciastka kremem.

Autor przepisu: Julia Woźniak.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

BURACZKI CZERWONE W KOSTKACH PAK. PRÓŻNIOWO

PODOBNE RECEPTURY:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację