
Muffiny brownie z burakiem
Liczba porcji
12
Czas przygotowania
Składniki
Masło
200 g
Czekolada gorzka
300 g
Jajka M
4 szt.
Mąka
140 g
Cukier
80 g
Buraczki w kostkach pakowane próżniowo
200 g (do brownie) oraz 160 g (do kremu)
Soda oczyszczona
4 g
Żelatyna
5 g
Zimna woda
15 g
Biała czekolada
70 g
Śmietanka 30%
80 g
Do dekoracji
krem z buraków i białej czekolady i/lub cukier puder, ozdoby cukiernicze
Sposób przygotowania:
Brownie: Masło rozpuścić z czekoladą. Do przestudzonej masy dodać buraki i jaja. Zblendować na gładką masę. Do masy przesiać mąkę z sodą i wymieszać. Przelać ciasto do foremek (na ¾ wysokości) i piec w 165 stopniach przez 18 minut.
Krem z buraków: Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia. Buraki, rozdrobnioną czekoladę i żelatynę umieścić w wysokim pojemniku. Podgrzać śmietankę. Gorącą śmietanką zalać przygotowane wcześniej składniki. Zblendować na jednolitą masę. Przykryć folią w kontakcie i odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia ubić krem na sztywną masę i przełożyć do rękawa cukierniczego. Udekorować muffiny.
Muffiny można posypać cukrem pudrem lub udekorować kremem z buraków i białej czekolady.
Autor przepisu: Julia Woźniak.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację