Muffiny wegańskie z batatów
Liczba porcji
12 porcji
Czas przygotowania
50 minut
Składniki
Bataty krojone
500 g
Mąka bezglutenowa
350 g
vEGGs jajo wegańskie
1 sztuka
Cukier trzcinowy
250 g
Proszek do pieczenia bezglutenowy
1 łyżka
Olej
1 szklanka
Cynamon
1 łyżka
Cukier puder
do posypania
Bakalie
według uznania
Daktyle
według uznania
Sposób przygotowania:
Bataty pozostawić do rozmrożenia.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem vEEGs utrzeć wraz z cukrem. Podczas ucierania dodać bataty i olej, a następnie mąkę z dodatkami.
Do masy według uznania można dodać bakalie i daktyle.
Tak przygotowaną masę wyłożyć do foremek i piec w 200⁰C ok 20-25 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już gotowe, jeśli nie – piec jeszcze przez kilka minut.
Sposób podania:
Podawać wystudzone i posypane cukrem pudrem z dodatkami wg uznania.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację