Muffiny wegańskie z batatów

Składniki

Bataty krojone

500 g

Mąka bezglutenowa

350 g

vEGGs jajo wegańskie

1 sztuka

Cukier trzcinowy

250 g

Proszek do pieczenia bezglutenowy

1 łyżka

Olej

1 szklanka

Cynamon

1 łyżka

Cukier puder

do posypania

Bakalie

według uznania

Daktyle

według uznania

Liczba porcji

12 porcji

Czas przygotowania

50 minut

Składniki

Bataty krojone

500 g

Mąka bezglutenowa

350 g

vEGGs jajo wegańskie

1 sztuka

Cukier trzcinowy

250 g

Proszek do pieczenia bezglutenowy

1 łyżka

Olej

1 szklanka

Cynamon

1 łyżka

Cukier puder

do posypania

Bakalie

według uznania

Daktyle

według uznania

Sposób przygotowania:

Bataty pozostawić do rozmrożenia.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem vEEGs utrzeć wraz z cukrem. Podczas ucierania dodać bataty i olej, a następnie mąkę z dodatkami.

Do masy według uznania można dodać bakalie i daktyle.

Tak przygotowaną masę wyłożyć do foremek i piec w 200⁰C ok 20-25 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już gotowe, jeśli nie – piec jeszcze przez kilka minut.

Sposób podania:

Podawać wystudzone i posypane cukrem pudrem z dodatkami wg uznania.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację