Muffiny z czekoladą i kremem z buraków

Składniki

Mąka

320 g

Proszek do pieczenia

15 g

Jaja L

2 szt.

Mleko

250 g

Cukier

120 g

Olej

100 g

Cukier waniliowy

8 g

Czekolada rozdrobniona

150 g

Buraczki w kostkach pakowane próżniowo

160 g

Żelatyna

5 g

Zimna woda

15 g

Biała czekolada

70 g

Śmietanka

80 g

Liczba porcji

12

Czas przygotowania

Składniki

Mąka

320 g

Proszek do pieczenia

15 g

Jaja L

2 szt.

Mleko

250 g

Cukier

120 g

Olej

100 g

Cukier waniliowy

8 g

Czekolada rozdrobniona

150 g

Buraczki w kostkach pakowane próżniowo

160 g

Żelatyna

5 g

Zimna woda

15 g

Biała czekolada

70 g

Śmietanka

80 g

Sposób przygotowania:

W misce połączyć wszystkie mokre składniki, następnie przesypać składniki suche i wszystko dokładnie wymieszać do połączenia. Do papilotek wlać ciasto, mniej więcej do 2/3 pojemności. Piec w temperaturze 200°C przez ok. 20 minut. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia. Buraki, rozdrobnioną czekoladę i żelatynę umieścić w wysokim pojemniku. Podgrzać śmietankę. Gorącą śmietanką zalać przygotowane wcześniej składniki. Zblendować na jednolitą masę. Przykryć folią w kontakcie i odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia ubić krem na sztywną masę i przełożyć do rękawa cukierniczego.
Udekorować muffiny.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

BURACZKI CZERWONE W KOSTKACH PAK. PRÓŻNIOWO

PODOBNE RECEPTURY:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację