
Muffiny z czekoladą i kremem z buraków
Liczba porcji
12
Czas przygotowania
Składniki
Mąka
320 g
Proszek do pieczenia
15 g
Jaja L
2 szt.
Mleko
250 g
Cukier
120 g
Olej
100 g
Cukier waniliowy
8 g
Czekolada rozdrobniona
150 g
Buraczki w kostkach pakowane próżniowo
160 g
Żelatyna
5 g
Zimna woda
15 g
Biała czekolada
70 g
Śmietanka
80 g
Sposób przygotowania:
W misce połączyć wszystkie mokre składniki, następnie przesypać składniki suche i wszystko dokładnie wymieszać do połączenia. Do papilotek wlać ciasto, mniej więcej do 2/3 pojemności. Piec w temperaturze 200°C przez ok. 20 minut. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia. Buraki, rozdrobnioną czekoladę i żelatynę umieścić w wysokim pojemniku. Podgrzać śmietankę. Gorącą śmietanką zalać przygotowane wcześniej składniki. Zblendować na jednolitą masę. Przykryć folią w kontakcie i odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia ubić krem na sztywną masę i przełożyć do rękawa cukierniczego.
Udekorować muffiny.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację