Nori z sałatką z cukinii
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Kiełki fasoli Mung
20 g
Cukinia w ćwiartkach
50 g
Marchewka tarta pakowana próżniowo
20 g
Mieszanka warzywna "Chińska"
50 g
Nori
1 sztuka
Ogórek zielony
10 g
Tarty imbir
5 g
Olej
10 ml
Sos sojowy
10 ml
Czosnek
1 ząbek
Sos sezamowy
10 ml
Sezam
5 g
Kiełki grochu
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Duet cukinii w ćwiartkach i mieszankę chińską podsmażyć na oleju do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, dodać czosnek, sezam, sos sojowy, sos sezamowy, imbir. Całość smażyć do momentu zarumienienia. Odstawić do ostudzenia. Ogórek wraz ze skórką pokroić w julienne i wymieszać z marchewką. Wszystkie przygotowane warzywa połączyć z kiełkami fasoli mung.
Nori przekroić na pół i zwinąć w rożki jak do lodów.
Sposób podania:
Przygotowaną wcześniej sałatkę włożyć do rożków i ułożyć na talerzu. Udekorować kiełkami groszku i podawać z sosem sojowym lub sezamowym.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację