Nori z sałatką z cukinii

Składniki

Kiełki fasoli Mung

20 g

Cukinia w ćwiartkach

50 g

Marchewka tarta pakowana próżniowo

20 g

Mieszanka warzywna "Chińska"

50 g

Nori

1 sztuka

Ogórek zielony

10 g

Tarty imbir

5 g

Olej

10 ml

Sos sojowy

10 ml

Czosnek

1 ząbek

Sos sezamowy

10 ml

Sezam

5 g

Kiełki grochu

do dekoracji

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Kiełki fasoli Mung

20 g

Cukinia w ćwiartkach

50 g

Marchewka tarta pakowana próżniowo

20 g

Mieszanka warzywna "Chińska"

50 g

Nori

1 sztuka

Ogórek zielony

10 g

Tarty imbir

5 g

Olej

10 ml

Sos sojowy

10 ml

Czosnek

1 ząbek

Sos sezamowy

10 ml

Sezam

5 g

Kiełki grochu

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Duet cukinii w ćwiartkach i mieszankę chińską podsmażyć na oleju do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, dodać czosnek, sezam, sos sojowy, sos sezamowy, imbir. Całość smażyć do momentu zarumienienia. Odstawić do ostudzenia. Ogórek wraz ze skórką pokroić w julienne i wymieszać z marchewką. Wszystkie przygotowane warzywa połączyć z kiełkami fasoli mung.

Nori przekroić na pół i zwinąć w rożki jak do lodów.

Sposób podania:

Przygotowaną wcześniej sałatkę włożyć do rożków i ułożyć na talerzu. Udekorować kiełkami groszku i podawać z sosem sojowym lub sezamowym.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Kiełki fasoli mung

Marchewka tarta pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację