
Paella z Pepitek z czerwonej soczewicy i marchewki
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Składniki
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki
300 g
Groszek zielony Minute®
400 g
Koncentrat pomidorowy
1 łyżeczka
Cebula
1 szt.
Papryka świeża czerwona
2 szt.
Czosnek
2 ząbki
Chorizo
1 szt.
Pierś z kurczaka
300 g
Krewetki
wg uznania
Kalmary
wg uznania
Mule
wg uznania
Szafran
do smaku
Sól, pieprz
do smaku
Oliwa z oliwek
do smaku
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie z dodatkiem szafranu, odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie. Polać oliwą. Zachować trochę płynu z gotowania Pepitek.
Na patelni lekko podsmażyć pokrojoną w plastry cebulę, paprykę w paskach i rozgnieciony czosnek. Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i również podsmażyć.
Dodać ugotowane Pepitki i koncentrat pomidorowy.
Polać delikatnie płynem z gotowania Pepitek.
Dodać mrożony groszek i kalmary (opcjonalnie). Dodać chorizo pokrojone w plastry.
Gotować delikatnie do momentu ugotowania Pepitek do właściwej konsystencji (płynna), i absorpcji płynu.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację