Pasta czekoladowa z pepitek
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
10 minut
Składniki
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii
150 g
Czekolada gorzka 60%
450 g
Cukier
225 g
Woda
750 g
Laska wanilii
1 szt.
Orzechy laskowe
100 g
Sposób przygotowania:
Wodę z cukrem i wanilią zagotować. Pepitki zmielić na mąkę i dodać do wody z cukrem i wanilią.
Całość zagotować regularnie mieszając przez 5 minut. Dodać czekoladę, roztopić ją i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć na tacę, przykryć szczelnie folią spożywczą i schłodzić.
Sposób podania:
Całość zmiksować dokładnie z orzechami na gładką masę. Przechowywać w lodówce.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację