Pęczotto z kaszą jęczmienną

Składniki

Kasza jęczmienna perłowa Service

500 g

Cebula

100 g

Czosnek

30 g

Bulion warzywny

100 ml

Wino białe wytrawne

50 ml

Śmietana roślinna

100 ml

Brunoise duet marchewki

50 g

Seler naciowy

20 g

Oliwa z oliwek Pomace

40 ml

Tymianek

wg uznania

Oliwa cytrynowa

wg uznania

Sól

wg uznania

Grzyby shimeji

50 g

Sos sojowy

wg uznania

Ocet balsamiczny

wg uznania

Miód

wg uznania

Parmezan z nerkowców

wg uznania

Słonecznik łuskany prażony

wg uznania

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Kasza jęczmienna perłowa Service

500 g

Cebula

100 g

Czosnek

30 g

Bulion warzywny

100 ml

Wino białe wytrawne

50 ml

Śmietana roślinna

100 ml

Brunoise duet marchewki

50 g

Seler naciowy

20 g

Oliwa z oliwek Pomace

40 ml

Tymianek

wg uznania

Oliwa cytrynowa

wg uznania

Sól

wg uznania

Grzyby shimeji

50 g

Sos sojowy

wg uznania

Ocet balsamiczny

wg uznania

Miód

wg uznania

Parmezan z nerkowców

wg uznania

Słonecznik łuskany prażony

wg uznania

Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmażyć cebulę, czosnek i dodać białe wino. Kaszę Jęczmienną przygotować według sposobu podanego na opakowaniu i dodać na patelnię. Dodać tymianek i podlewać partiami ciepłym bulionem oraz śmietaną. Mieszać i dodawać składniki do momentu otrzymania konsystencji kremowej.

Brunoise Duet Marchewki przygotować według sposobu podanego na opakowaniu, dodać do niego pokrojony seler, oliwę cytrynową i sól. Całość wymieszać.

Grzyby oczyścić, krótko smażyć. Sos sojowy, ocet balsamiczny i miód gotować na małym ogniu do momentu doprowadzenia miodu do konsystencji glazury.

Sposób podania:

Na talerzu ułożyć buraki, brokuły, małże, krewetki i jajka, posypać kaszą jęczmienną i doprawić kremem koperkowym. Udekorować dowolnymi ziołami, orzechami, rzeżuchą.

Autorem receptury jest Szef Kuchni Mariusz Jamroszczyk.

Szef Kuchni Mariusz Jamroszczyk

W kuchni roślinnej stawiam na jakość, prostotę i autentyczność.

Poznaj

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację