
Pęczotto z kaszą jęczmienną
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Kasza jęczmienna perłowa Service
500 g
Cebula
100 g
Czosnek
30 g
Bulion warzywny
100 ml
Wino białe wytrawne
50 ml
Śmietana roślinna
100 ml
Brunoise duet marchewki
50 g
Seler naciowy
20 g
Oliwa z oliwek Pomace
40 ml
Tymianek
wg uznania
Oliwa cytrynowa
wg uznania
Sól
wg uznania
Grzyby shimeji
50 g
Sos sojowy
wg uznania
Ocet balsamiczny
wg uznania
Miód
wg uznania
Parmezan z nerkowców
wg uznania
Słonecznik łuskany prażony
wg uznania
Sposób przygotowania:
Na oliwie podsmażyć cebulę, czosnek i dodać białe wino. Kaszę Jęczmienną przygotować według sposobu podanego na opakowaniu i dodać na patelnię. Dodać tymianek i podlewać partiami ciepłym bulionem oraz śmietaną. Mieszać i dodawać składniki do momentu otrzymania konsystencji kremowej.
Brunoise Duet Marchewki przygotować według sposobu podanego na opakowaniu, dodać do niego pokrojony seler, oliwę cytrynową i sól. Całość wymieszać.
Grzyby oczyścić, krótko smażyć. Sos sojowy, ocet balsamiczny i miód gotować na małym ogniu do momentu doprowadzenia miodu do konsystencji glazury.
Sposób podania:
Na talerzu ułożyć buraki, brokuły, małże, krewetki i jajka, posypać kaszą jęczmienną i doprawić kremem koperkowym. Udekorować dowolnymi ziołami, orzechami, rzeżuchą.
Autorem receptury jest Szef Kuchni Mariusz Jamroszczyk.
Szef Kuchni Mariusz Jamroszczyk
W kuchni roślinnej stawiam na jakość, prostotę i autentyczność.
Poznaj
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację