Pepisotto z batatami i pietruszką, tofu i kurkami
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii
100 g
Mieszanka batatów i pietruszki
60 g
Jarmuż tysiąc liści
30 g
Kurki w zalewie
40 g
Tofu wędzone
40 g
Bulion
50 ml
Serek mascarpone
50 g
Masło
20 g
Sól
do smaku
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie w proporcjach 5:1 przez 8 minut. Odcedzić, dodać bulion, mascarpone i zimne masło. Doprawić do smaku i dobrze wymieszać.
Bataty z pietruszką podsmażyć razem z kurkami, a gdy się zezłocą dodać tofu pokrojone w kostkę. Całość smażyć jeszcze minutę i wyłożyć na pepitki. Dekorować chipsami z jarmużu.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację