Pepisotto z grochu łuskanego i cukinii

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

250 g

Dynia w kostkach

150 g

Boczniaki mini

150 g

Jarmuż tysiąc liści

100 g

Cebula

100 g

Czosnek

3 ząbki

Masło

50 g

Wino białe

100 ml

Serek mascarpone

20 g

Wywar warzywny

250 ml

Olej

50 ml

Rozmaryn świeży

do dekoracji

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

250 g

Dynia w kostkach

150 g

Boczniaki mini

150 g

Jarmuż tysiąc liści

100 g

Cebula

100 g

Czosnek

3 ząbki

Masło

50 g

Wino białe

100 ml

Serek mascarpone

20 g

Wywar warzywny

250 ml

Olej

50 ml

Rozmaryn świeży

do dekoracji

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Pokrój warzywa. Dynię, jarmuż i boczniaki podsmażaj przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu.

Rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek i smaż przez chwilę.

Dodaj Pepitki i białe wino, a następnie rozmaryn. Dodaj wywar warzywny.

Do całości dodaj wcześniej usmażone warzywa. Na koniec dodaj masło i mascarpone.

Sposób podania:

Przełóż porcję pepisotto do misek i udekoruj rozmarynem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

Dynia w kostkach

Boczniaki mini

Jarmuż tysiąc liści

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację