Pepisotto z grochu łuskanego i cukinii
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii
250 g
Dynia w kostkach
150 g
Boczniaki mini
150 g
Jarmuż tysiąc liści
100 g
Cebula
100 g
Czosnek
3 ząbki
Masło
50 g
Wino białe
100 ml
Serek mascarpone
20 g
Wywar warzywny
250 ml
Olej
50 ml
Rozmaryn świeży
do dekoracji
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Pokrój warzywa. Dynię, jarmuż i boczniaki podsmażaj przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu.
Rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek i smaż przez chwilę.
Dodaj Pepitki i białe wino, a następnie rozmaryn. Dodaj wywar warzywny.
Do całości dodaj wcześniej usmażone warzywa. Na koniec dodaj masło i mascarpone.
Sposób podania:
Przełóż porcję pepisotto do misek i udekoruj rozmarynem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację