Pepisotto z kukurydzą i grzybami
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii
600 g
Kukurydza złocista
500 g
Kurki w zalewie
500 g
Szalotka
2 sztuki
Czosnek
2 ząbki
Łodyga selera
1 sztuka
Liście szałwi
30 sztuk
Oliwa z oliwek
100 ml
Białe wino lub bulion warzywny
200 ml
Bulion warzywny
1,3 litra
Masło
100 g
Parmezan tarty
100 g
Sposób przygotowania:
Szalotkę, czosnek, seler naciowy drobno pokroić i podsmażyć na oliwie. Dodać 10 sztuk drobno posiekanych liści szałwii, 600 g Pepitek (suchych), 250 g kukurydzy i 250 g kurek.
Dolać wino, odparować.
Następnie powoli dodawać bulion warzywny. Gotować przez 6-8 minut ciągle mieszając.
Po tym czasie wyłączyć gaz i dodać masło z parmezanem. Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną soku z cytryny.
W międzyczasie pozostałe liście szałwii podsmażyć na oleju, aż będą chrupkie. Odtłuścić na papierze. W tym samym oleju podsmażyć przez 4-5 minut na złoto resztę kukurydzy i kurek.
Sposób podania:
Pepisotto serwować ze smażoną kukurydzą, grzybami i chrupiącymi liśćmi szałwii.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację