Pepitki w bok choy

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

60 g

Cukinia

30 g

Fasolka szparagowa zielona

30 g

Papryka czerwona

30 g

Kalafior Gama XXL

20 g

Czosnek

5 g

Natka pietruszki

15 g

Pomidorki cherry

30 g

Bok Choy

10 g

Orzechy nerkowca

10 g

Kolendra

5 g

Olej porowy

10 ml

Olej pomidorowy

10 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

3 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

60 g

Cukinia

30 g

Fasolka szparagowa zielona

30 g

Papryka czerwona

30 g

Kalafior Gama XXL

20 g

Czosnek

5 g

Natka pietruszki

15 g

Pomidorki cherry

30 g

Bok Choy

10 g

Orzechy nerkowca

10 g

Kolendra

5 g

Olej porowy

10 ml

Olej pomidorowy

10 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.

Warzywa zblanszować i pokroić w nieregularne, małe kawałki. Warzywa wymieszać z Pepitkami i dodać połówki pomidorów. Wszystko dokładnie wymieszać z olejem porowym i olejem pomidorowym oraz z przyprawami. Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni.

Sposób podania:

Ułożyć przygotowane danie na liściu bok choy i posypać uprażonymi orzechami. Udekorować kolendrą i pietruszką.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację