Pepitki w bok choy
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
60 g
Cukinia
30 g
Fasolka szparagowa zielona
30 g
Papryka czerwona
30 g
Kalafior Gama XXL
20 g
Czosnek
5 g
Natka pietruszki
15 g
Pomidorki cherry
30 g
Bok Choy
10 g
Orzechy nerkowca
10 g
Kolendra
5 g
Olej porowy
10 ml
Olej pomidorowy
10 ml
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.
Warzywa zblanszować i pokroić w nieregularne, małe kawałki. Warzywa wymieszać z Pepitkami i dodać połówki pomidorów. Wszystko dokładnie wymieszać z olejem porowym i olejem pomidorowym oraz z przyprawami. Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni.
Sposób podania:
Ułożyć przygotowane danie na liściu bok choy i posypać uprażonymi orzechami. Udekorować kolendrą i pietruszką.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację