Pidy bankietowe z miksem warzyw

Składniki

Brunoise duet marchewki

60 g

Brunoise duet cukinii

60 g

Brunoise brokuły

60 g

Pidy z ciasta kruchego

10 szt.

Pomidory concasse

30 g

Papryka świeża czerwona

20 g

Ser lazur

20 g

Awokado

60 g

Mango świeże

30 g

Musztarda francuska

10 g

Rydze marynowane

30 g

Krewetki roz. 16/20

3 szt.

Szalotka

60 g

Czosnek świeży

3 ząbki

Kolendra

do smaku

Limonka

do smaku

Natka pietruszki

do smaku

Orzechy włoskie

do smaku

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Szałwia świeża

do smaku

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Brunoise duet marchewki

60 g

Brunoise duet cukinii

60 g

Brunoise brokuły

60 g

Pidy z ciasta kruchego

10 szt.

Pomidory concasse

30 g

Papryka świeża czerwona

20 g

Ser lazur

20 g

Awokado

60 g

Mango świeże

30 g

Musztarda francuska

10 g

Rydze marynowane

30 g

Krewetki roz. 16/20

3 szt.

Szalotka

60 g

Czosnek świeży

3 ząbki

Kolendra

do smaku

Limonka

do smaku

Natka pietruszki

do smaku

Orzechy włoskie

do smaku

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Szałwia świeża

do smaku

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sposób przygotowania:

Brunoise włożyć do rozgrzanego do temperatury 150°C pieca konwekcyjnego na 5 min, każdy rodzaj w osobnym pojemniku GN. Piec do uzyskania do uzyskania temperatury 70°C wewnątrz produktu. Szalotkę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, dodać po 1/3 do każdego rodzaju Brunoise. Krewetki usmażyć na oliwie z czosnkiem, doprawić solą i sokiem z limonki. Pokroić awokado i mango w drobną kostkę, krewetki w krążki, przyprawić limonką i otartą z niej skórką, solą i porwaną kolendrą, wymieszać z Brunoise Brokułami. Napełnić pidy.

Do Brunoise Duetu Marchwi dodać concasse pomidorowe, drobno pokrojoną paprykę, wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i posiekaną szałwią. Napełnić pidy i posypać pokruszonym serem lazur i prażonymi orzechami włoskimi.

Do Brunoise Duetu Cukinii dodać musztardę francuską, drobno posiekaną natkę pietruszki, pokrojone marynowane rydze, doprawić świeżo mielonym pieprzem. Napełnić pidy.

Sposób podania:

Podawać jako food finger na przyjęciach bankietowych lub bufetach.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację