
Pidy bankietowe z miksem warzyw
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Brunoise duet marchewki
60 g
Brunoise duet cukinii
60 g
Brunoise brokuły
60 g
Pidy z ciasta kruchego
10 szt.
Pomidory concasse
30 g
Papryka świeża czerwona
20 g
Ser lazur
20 g
Awokado
60 g
Mango świeże
30 g
Musztarda francuska
10 g
Rydze marynowane
30 g
Krewetki roz. 16/20
3 szt.
Szalotka
60 g
Czosnek świeży
3 ząbki
Kolendra
do smaku
Limonka
do smaku
Natka pietruszki
do smaku
Orzechy włoskie
do smaku
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Szałwia świeża
do smaku
Oliwa z oliwek extra vergine
do smaku
Sposób przygotowania:
Brunoise włożyć do rozgrzanego do temperatury 150°C pieca konwekcyjnego na 5 min, każdy rodzaj w osobnym pojemniku GN. Piec do uzyskania do uzyskania temperatury 70°C wewnątrz produktu. Szalotkę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, dodać po 1/3 do każdego rodzaju Brunoise. Krewetki usmażyć na oliwie z czosnkiem, doprawić solą i sokiem z limonki. Pokroić awokado i mango w drobną kostkę, krewetki w krążki, przyprawić limonką i otartą z niej skórką, solą i porwaną kolendrą, wymieszać z Brunoise Brokułami. Napełnić pidy.
Do Brunoise Duetu Marchwi dodać concasse pomidorowe, drobno pokrojoną paprykę, wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i posiekaną szałwią. Napełnić pidy i posypać pokruszonym serem lazur i prażonymi orzechami włoskimi.
Do Brunoise Duetu Cukinii dodać musztardę francuską, drobno posiekaną natkę pietruszki, pokrojone marynowane rydze, doprawić świeżo mielonym pieprzem. Napełnić pidy.
Sposób podania:
Podawać jako food finger na przyjęciach bankietowych lub bufetach.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację