Pidy z falafelami, szpinakiem i mozzarellą
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
20 minit
Składniki
Falafel z cieciorki i kukurydzy
6 szt.
Pidy mini coctail
6 szt.
Szpinak baby
800 g
Cebula biała
20 g
Czosnek
1 ząbek
Oliwa z oliwek extra vergine
20 g
Mini mozzarella
6 szt.
Sól, pieprz
do smaku
Gałka muszkatołowa
do smaku
Papryka w paskach podsmażana
100 g
Pomidor
20 g
Cebula czerwona
1 szt.
Czosnek świeży
1 ząbek
Pepperoni świeża
według uznania
Oliwa z oliwek extra virgin
20 g
Świeża bazylia
kilka listków
Sól
do smaku
Cukier
do smaku
Sposób przygotowania:
Falafele (temp. wyjściowa -18°C) piec przez 8 minut w piecu w temp. 210°C lub smażyć na patelni (temp. wyjściowa -18°C) przez 3 minuty na rozgrzanym oleju.
Na rozgrzanej oliwie zblanszować cebulę i czosnek, przyprawić sobą. Dodać na chwilę liście szpinaku, ostudzić.
DIP: Paprykę podsmażoną zmiksować na gładką masę. Pokroić cebulę oraz pepperoni w drobną kostkę, bazylię i czosnek posiekać. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Miąższ bez pestek pokroić w taką samą kostkę jak resztę składników. Dodać oliwę, doprawić do smaku i całość wymieszać.
Sposób podania:
Na spodzie pidów ułożyć dip paprykowy, szpinak, kuleczki mozzarelli i falafelki. Przebić ozdobną szpadką. Podawać dodatkowo z sosem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację