Pieczarki smażone z boczkiem
Liczba porcji
4
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Pieczarki Marynowane Tradycyjne Całe
500 g
Masło
25 g
Boczek wędzony
100 g, krojony w paseczki
Czosnek
2 ząbki, drobno krojone
Posiekana natka pietruszki
1 pęczek, drobno posiekany
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Odcedzone pieczarki pokroić na ćwiartki i zarumienić na patelni na maśle. Dodać pokrojony czosnek, boczek i jeszcze chwilę razem smażyć, aż boczek się zrumieni. Na koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki.
Sposób podania:
Całość doprawić pieprzem i ewentualnie solą do smaku. Tak przyrządzone pieczarki świetnie smakują jako dodatek do pieczonego kurczaka lub innego dania na bazie mięsa. Można też podawać je samodzielnie z chrupiącymi kromkami chleba.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację