Pieczona kaczka z marchewką i pomarańczami
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Młoda Marchewka Cała MINUTE®
400 g
Kaczka
1 szt.
Pomarańcze
1 szt.
Sok pomidorowy
500 ml
Jabłko
2 szt.
Masło
30 g
Czosnek
1-2 ząbki
Majeranek
do smaku
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Wypatroszoną i umytą kaczkę natrzeć solą, majerankiem i czosnkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 2 godziny. Z pomarańczy wyciąć cząstki i wycisnąć z nich sok. Jabłka umyć, obrać i pokroić na części. Do soku z pomarańczy włożyć rozmrożoną marchewkę, pokrojone jabłka oraz masło. Gotować do miękkości, zmiksować. Doprawić do smaku.
Sposób podania:
Kaczkę podzielić na porcje i podawać na musie marchewkowo-jabłkowym. Dekorować cząstkami pomarańczy.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację