Pieczone warzywa

Składniki

Cieciorka pakowana próżniowo

150 g

Puree z selera 100% warzyw

200 g

Bataty

50 g

Pietruszka

50 g

Wywar z gotowanych grzybów (z przepisu na polentę)

według uznania

Ziemniaki

50 g

Buraczki młode

100 g

Rzepa

100 g

Czerwona cebula posiekana

50 g

Oliwa z oliwek

100 ml

Świeżo wyciśnięty czosnek

1 łyżka

Rozmaryn świeży

1 łyżka

Czarny czosnek

1 łyżeczka

Lubczyk

1 gałązka

Skoncentrowany bulion warzywny w płynie

20 ml

Szalotka świeżo posiekana

20 g

Mikro zioła (rzeżucha łubinowa)

30 g

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Cieciorka pakowana próżniowo

150 g

Puree z selera 100% warzyw

200 g

Bataty

50 g

Pietruszka

50 g

Wywar z gotowanych grzybów (z przepisu na polentę)

według uznania

Ziemniaki

50 g

Buraczki młode

100 g

Rzepa

100 g

Czerwona cebula posiekana

50 g

Oliwa z oliwek

100 ml

Świeżo wyciśnięty czosnek

1 łyżka

Rozmaryn świeży

1 łyżka

Czarny czosnek

1 łyżeczka

Lubczyk

1 gałązka

Skoncentrowany bulion warzywny w płynie

20 ml

Szalotka świeżo posiekana

20 g

Mikro zioła (rzeżucha łubinowa)

30 g

Sposób przygotowania:

Mieszankę batatów i pietruszki oraz puree rozmrozić wcześniej (24 h w temp. +3°C)

Ziemniaki umyć i gotować w skórce kilka minut. Obrać ze skórki. Buraczki obrać i pokroić w półplastry. Ugotować w wodzie, a następnie podsmażyć na oliwie pół godziny przed podaniem. Rzepę umyć i pokroić w półplastry. Ugotować w wodzie, a następnie podsmażyć na oliwie pół godziny przed podaniem.

Mieszankę batatów i pietruszki wymieszać z ziemniakami, cieciorką, czerwoną cebulą, oliwą z oliwek, czosnkiem i rozmarynem i ułożyć w GN. Warzywa wstawić do pieca i piec w temp.250°C przez 8-10 minut.

Wodę z gotowania grzybów podgrzać razem z puree przez 2 minuty do temperatury 70°C w środku, dodać czarny czosnek, lubczyk, koncentrat bulionu i szalotkę i zredukować do konsystencji gęstego sosu. Wyjąć gałązkę lubczyku i dokładnie zmiksować przy pomocy blendera na gładką masę.

Sposób podania:

Pieczone warzywa ułożyć na talerzu, udekorować sosem i udekorować mikro ziołami rzeżuchy.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Cieciorka pakowana próżniowo

Puree z selera 100% warzyw

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację