
Pieczone warzywa
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Cieciorka pakowana próżniowo
150 g
Puree z selera 100% warzyw
200 g
Bataty
50 g
Pietruszka
50 g
Wywar z gotowanych grzybów (z przepisu na polentę)
według uznania
Ziemniaki
50 g
Buraczki młode
100 g
Rzepa
100 g
Czerwona cebula posiekana
50 g
Oliwa z oliwek
100 ml
Świeżo wyciśnięty czosnek
1 łyżka
Rozmaryn świeży
1 łyżka
Czarny czosnek
1 łyżeczka
Lubczyk
1 gałązka
Skoncentrowany bulion warzywny w płynie
20 ml
Szalotka świeżo posiekana
20 g
Mikro zioła (rzeżucha łubinowa)
30 g
Sposób przygotowania:
Mieszankę batatów i pietruszki oraz puree rozmrozić wcześniej (24 h w temp. +3°C)
Ziemniaki umyć i gotować w skórce kilka minut. Obrać ze skórki. Buraczki obrać i pokroić w półplastry. Ugotować w wodzie, a następnie podsmażyć na oliwie pół godziny przed podaniem. Rzepę umyć i pokroić w półplastry. Ugotować w wodzie, a następnie podsmażyć na oliwie pół godziny przed podaniem.
Mieszankę batatów i pietruszki wymieszać z ziemniakami, cieciorką, czerwoną cebulą, oliwą z oliwek, czosnkiem i rozmarynem i ułożyć w GN. Warzywa wstawić do pieca i piec w temp.250°C przez 8-10 minut.
Wodę z gotowania grzybów podgrzać razem z puree przez 2 minuty do temperatury 70°C w środku, dodać czarny czosnek, lubczyk, koncentrat bulionu i szalotkę i zredukować do konsystencji gęstego sosu. Wyjąć gałązkę lubczyku i dokładnie zmiksować przy pomocy blendera na gładką masę.
Sposób podania:
Pieczone warzywa ułożyć na talerzu, udekorować sosem i udekorować mikro ziołami rzeżuchy.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację