Pierogi z kurkami i warzywami Brunoise
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Składniki
Brunoise duet marchewki
120 g
Brunoise duet cukinii
100 g
Kurki w zalewie
50 g
Cebula biała
20 g
Żółtko
1 szt.
Tymianek świeży
do smaku
Sól, pieprz
do smaku
Ciasto na pierogi
150 g
Wino białe wytrawne
40 ml
Masło
20 g
Sposób przygotowania:
Masło, kurki i cebulę podzielić na dwie części. Jedną część wykorzystać do przygotowania farszu. Na patelni usmażyć na maśle cebulę z kurkami i dodać Brunoise z marchewki. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem do smaku, dolać wino i zredukować. Po wystudzeniu dodać żółtko, wymieszać.
Farszem napełnić ciasto na pierogi i ugotować.
Pozostałą część masła, kurek i cebuli usmażyć z Brunoise z cukinii na patelni doprawiając solą, pieprzem i tymiankiem do smaku.
Ugotowane pierogi obsmażyć na patelni do momentu zarumienienia się.
Sposób podania:
Pierogi podawać z warzywami Brunoise z cukinii i kurkami z patelni.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację