Pierogi z kurkami i warzywami Brunoise

Składniki

Brunoise duet marchewki

120 g

Brunoise duet cukinii

100 g

Kurki w zalewie

50 g

Cebula biała

20 g

Żółtko

1 szt.

Tymianek świeży

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Ciasto na pierogi

150 g

Wino białe wytrawne

40 ml

Masło

20 g

Liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Składniki

Brunoise duet marchewki

120 g

Brunoise duet cukinii

100 g

Kurki w zalewie

50 g

Cebula biała

20 g

Żółtko

1 szt.

Tymianek świeży

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Ciasto na pierogi

150 g

Wino białe wytrawne

40 ml

Masło

20 g

Sposób przygotowania:

Masło, kurki i cebulę podzielić na dwie części. Jedną część wykorzystać do przygotowania farszu. Na patelni usmażyć na maśle cebulę z kurkami i dodać Brunoise z marchewki. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem do smaku, dolać wino i zredukować. Po wystudzeniu dodać żółtko, wymieszać.

Farszem napełnić ciasto na pierogi i ugotować.

Pozostałą część masła, kurek i cebuli usmażyć z Brunoise z cukinii na patelni doprawiając solą, pieprzem i tymiankiem do smaku.

Ugotowane pierogi obsmażyć na patelni do momentu zarumienienia się.

Sposób podania:

Pierogi podawać z warzywami Brunoise z cukinii i kurkami z patelni.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Brunoise duet cukinii

Brunoise duet marchewki

Kurki w zalewie

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację