Pierożki z farszem warzywnym z ricottą i mozzarellą

Składniki

Brunoise duet marchewki

75 g

Brunoise brokuły

75 g

Czosnek

30 g

Ciasto francuskie chłodzone

2 ząbki

Ricotta

200 g

Ser mozzarella

100 g

Pesto bazyliowe

30 g

Sól, pieprz

20 g

Czarnuszka

do smaku

Grana Padano

do smaku

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Jajko do posmarowania

do smaku

Salsa paprykowa

1 szt.

Liczba porcji

12 porcji

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Brunoise duet marchewki

75 g

Brunoise brokuły

75 g

Czosnek

30 g

Ciasto francuskie chłodzone

2 ząbki

Ricotta

200 g

Ser mozzarella

100 g

Pesto bazyliowe

30 g

Sól, pieprz

20 g

Czarnuszka

do smaku

Grana Padano

do smaku

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Jajko do posmarowania

do smaku

Salsa paprykowa

1 szt.

Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, rozgnieciony czosnek i Brunoise Duet Marchewki i Brunoise Brokuły, wystudzić.

Z ricotty, mozzarelli i przesmażonych warzyw zrobić farsz, doprawić do smaku pesto.

Płat ciasta podzielić na 12 prostokątów i zawijać jak uszka. Układać na pergaminie, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką.

Piec około 30 min w temperaturze 190°C.

Sposób podania:

W Podawać na gorąco z salsą paprykową lub pesto.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację