Pierożki z farszem warzywnym z ricottą i mozzarellą
Liczba porcji
12 porcji
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Brunoise duet marchewki
75 g
Brunoise brokuły
75 g
Czosnek
30 g
Ciasto francuskie chłodzone
2 ząbki
Ricotta
200 g
Ser mozzarella
100 g
Pesto bazyliowe
30 g
Sól, pieprz
20 g
Czarnuszka
do smaku
Grana Padano
do smaku
Oliwa z oliwek extra vergine
do smaku
Jajko do posmarowania
do smaku
Salsa paprykowa
1 szt.
Sposób przygotowania:
Na oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, rozgnieciony czosnek i Brunoise Duet Marchewki i Brunoise Brokuły, wystudzić.
Z ricotty, mozzarelli i przesmażonych warzyw zrobić farsz, doprawić do smaku pesto.
Płat ciasta podzielić na 12 prostokątów i zawijać jak uszka. Układać na pergaminie, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką.
Piec około 30 min w temperaturze 190°C.
Sposób podania:
W Podawać na gorąco z salsą paprykową lub pesto.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację