POKÉ BOWL TATAKI Z TUŃCZYKIEM I EDAMAME

Składniki

Edamame Service

800 g

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

1500 g

Tataki de thon

500 g

Ogórki piklowane

50 plastrów

Rzodkiewki okrągłe w cienkich plasterkach

200 g

Kostka ananasa

200 g

Awokado

2 szt

Marchewka tarta pakowana próżniowo

300 g

Sezam

do dekoracji

SOS

składniki:

Miód

100 ml

Sos sojowy

100 ml

Oliwa z oliwek

500 ml

Pieprz syczuański

wg uznania

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Edamame Service

800 g

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

1500 g

Tataki de thon

500 g

Ogórki piklowane

50 plastrów

Rzodkiewki okrągłe w cienkich plasterkach

200 g

Kostka ananasa

200 g

Awokado

2 szt

Marchewka tarta pakowana próżniowo

300 g

Sezam

do dekoracji

SOS

składniki:

Miód

100 ml

Sos sojowy

100 ml

Oliwa z oliwek

500 ml

Pieprz syczuański

wg uznania

Sposób przygotowania:

Przygotować sos miodowo-sojowy, emulgując składniki. Produkty Edamame i Komosę Ryżową pozostawić do rozmrożenia według sposobu podanego na opakowaniu. Resztę składników pokroić lub przygotować według uznania.

Sposób podania:

Przygotować poké: po kolei ułożyć wszystkie elementy i wykończyć sezamem jako dekoracją.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Komosa ryżowa Service (Quinoa)

EDAMAME SERVICE

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację