Poke z mixem pszenicy i czerwonej quinoa oraz tataki z tuńczyka

Składniki

Mix Pszenica & Czerwona Quinoa Doypack®

800 g

Bakłażany świeże

2000 g

Kostki tataki z tuńczyka

800 g

Ogórki w plasterkach

500 g

Mango pokrojone w kostkę

300 g

Rzodkiewki niebieskie

3 sztuki

Ziarna granatu

ilość według uznania

Czarny sezam

ilość według uznania

Miód

składnik sosu

Sos sojowy

składnik sosu

Miso białe

składnik sosu

Ocet ryżowy

składnik sosu

Liczba porcji

10

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Mix Pszenica & Czerwona Quinoa Doypack®

800 g

Bakłażany świeże

2000 g

Kostki tataki z tuńczyka

800 g

Ogórki w plasterkach

500 g

Mango pokrojone w kostkę

300 g

Rzodkiewki niebieskie

3 sztuki

Ziarna granatu

ilość według uznania

Czarny sezam

ilość według uznania

Miód

składnik sosu

Sos sojowy

składnik sosu

Miso białe

składnik sosu

Ocet ryżowy

składnik sosu

Sposób przygotowania:

Bakłażana pokroić w kostkę i usmażyć na patelni (przed smażeniem zanurzyć kostki w zimnej wodzie). Zemulgować sos. Otworzyć Mix pszenicy i czerwonej quinoa. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać w miseczce, a następnie udekorować ziarnami granatu i sezamem

Sposób podania:

Podawać z małym słoiczkiem sosu według uznania.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację