„Poke bowl” z kaszy bulgur i komosy ryżowej, z tuńczykiem i ogórkiem

Składniki

Mix Kasza Bulgur & Quinoa Doypack®

800 g

Ogórki

2

Tuńczyk

400 g

Pomidorki koktajlowe

100 g

Jogurt niskotłuszczowy

100 g

Mięta

3 g

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

4

Czas przygotowania

-

Składniki

Mix Kasza Bulgur & Quinoa Doypack®

800 g

Ogórki

2

Tuńczyk

400 g

Pomidorki koktajlowe

100 g

Jogurt niskotłuszczowy

100 g

Mięta

3 g

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Do poke bowl przełożyć mix kaszy bulgur i komosy ryżowej, pokrojone pomidory, pokrojone w kostkę ogórki i posiekaną miętę. Doprawić wszystko niskotłuszczowym jogurtem, solą i pieprzem.

Sposób podania:

Ułożyć na talerzu, udekorować tuńczykiem i ewentualnie kilkoma liśćmi sałaty.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację