
Porridge bowl
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
10 minut
Składniki
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki
900 g
Mleko pełne
1,5 l
Woda do gotowania
1,5 l
Cukier
250 g
Laska cynamonu
1 szt.
Nasiona granatu
100 g
Biały ser
1 kg
Orzechy laskowe posiekane
150 g
Serek mascarpone
200 g
Plastry bananów podsmażane
10 szt.
Granola
według uznania
Skórka otarta z pomarańczy
do dekoracji
Sposób przygotowania
Pepitki gotować we wrzącej lekko osolonej wodzie (3 l) przez 5 minut, następnie odcedzić.
Dokończyć gotowanie w 1,5 l mleka i 1,5 l wywaru z gotowania pepitek z dodatkiem cukru, cynamonu przez 14 minut. Mieszankę szybko wystudzić, dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać.
Propozycja podania
Miskę z „owsianką” układać warstwami:
pepitki, granola, granat. Zakończyć warstwą białego sera, skórką z pomarańczy, posiekanymi orzechami i plasterkami bananów.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację