Porridge bowl

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

900 g

Mleko pełne

1,5 l

Woda do gotowania

1,5 l

Cukier

250 g

Laska cynamonu

1 szt.

Nasiona granatu

100 g

Biały ser

1 kg

Orzechy laskowe posiekane

150 g

Serek mascarpone

200 g

Plastry bananów podsmażane

10 szt.

Granola

według uznania

Skórka otarta z pomarańczy

do dekoracji

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

10 minut

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

900 g

Mleko pełne

1,5 l

Woda do gotowania

1,5 l

Cukier

250 g

Laska cynamonu

1 szt.

Nasiona granatu

100 g

Biały ser

1 kg

Orzechy laskowe posiekane

150 g

Serek mascarpone

200 g

Plastry bananów podsmażane

10 szt.

Granola

według uznania

Skórka otarta z pomarańczy

do dekoracji

Sposób przygotowania

Pepitki gotować we wrzącej lekko osolonej wodzie (3 l) przez 5 minut, następnie odcedzić.

Dokończyć gotowanie w 1,5 l mleka i 1,5 l wywaru z gotowania pepitek z dodatkiem cukru, cynamonu przez 14 minut. Mieszankę szybko wystudzić, dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać.

Propozycja podania

Miskę z „owsianką” układać warstwami:
pepitki, granola, granat. Zakończyć warstwą białego sera, skórką z pomarańczy, posiekanymi orzechami i plasterkami bananów.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację