Potrawka z cukinii z policzkami wieprzowymi

Składniki

Brunoise duet cukinii

600 g

Kolendra świeża

4-5 gałązek

Pietruszka

4-5 gałązek

Cebula czerwona

1 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Pomidor

1 szt.

Biała fasola pakowana próżniowo

100 g

Policzki wieprzowe

640 g

Wino czerwone

100 ml

Liść laurowy

4 szt.

Ziele angielskie

4 szt.

Czosnek

3 ząbki

Szalotka

2 szt.

Bulion warzywny

500 ml

Pieczony burak

3 szt.

Miód gryczany

2 łyżki

Sok z cytryny

1 szt.

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

150 minut

Składniki

Brunoise duet cukinii

600 g

Kolendra świeża

4-5 gałązek

Pietruszka

4-5 gałązek

Cebula czerwona

1 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Pomidor

1 szt.

Biała fasola pakowana próżniowo

100 g

Policzki wieprzowe

640 g

Wino czerwone

100 ml

Liść laurowy

4 szt.

Ziele angielskie

4 szt.

Czosnek

3 ząbki

Szalotka

2 szt.

Bulion warzywny

500 ml

Pieczony burak

3 szt.

Miód gryczany

2 łyżki

Sok z cytryny

1 szt.

Sposób przygotowania:

POLICZKI: Poliki wieprzowe wyczyścić i zamarynować w soli i pieprzu. Na patelni obsmażać z obydwu stron do momentu zarumienienia. Pod koniec smażenia dodać czerwone wino, ziele angielskie, liść laurowy, posiekany czosnek oraz szalotkę i bulion warzywny. Dusić przez ok. 2 godziny.

SOS: Buraki upiec do miękkości i pokroić w kostkę. Czosnek i szalotkę podsmażyć i dodać do wcześniej upieczonych buraków. Doprawić miodem, solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.

POTRAWKA: Brunoise Duet Cukinii uprażyć z białą fasolą, solą i pieprzem. Dodać sparzonego i pokrojonego w kostkę pomidora. Dodać do wcześniejszych składników. Doprawić świeżym ziołami.

Sposób podania:

Potrawkę ułożyć na talerzu, a na niej policzki wieprzowe. Całość polać sosem i udekorować świeżymi ziołami.

Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Sebastiana Cichego.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Brunoise duet cukinii

Biała fasola pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację