
Potrawka z cukinii z policzkami wieprzowymi
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
150 minut
Składniki
Brunoise duet cukinii
600 g
Kolendra świeża
4-5 gałązek
Pietruszka
4-5 gałązek
Sól, pieprz
1 szt.
Pomidor
do smaku
Biała fasola pakowana próżniowo
1 szt.
Policzki wieprzowe
100 g
Wino czerwone
640 g
Liść laurowy
100 ml
Ziele angielskie
4 szt.
Czosnek
4 szt.
Szalotka
3 ząbki
Bulion warzywny
2 szt.
Pieczony burak
500 ml
Miód gryczany
3 szt.
Sok z cytryny
2 łyżki
Sposób przygotowania:
POLICZKI: Poliki wieprzowe wyczyścić i zamarynować w soli i pieprzu. Na patelni obsmażać z obydwu stron do momentu zarumienienia. Pod koniec smażenia dodać czerwone wino, ziele angielskie, liść laurowy, posiekany czosnek oraz szalotkę i bulion warzywny. Dusić przez ok. 2 godziny.
SOS: Buraki upiec do miękkości i pokroić w kostkę. Czosnek i szalotkę podsmażyć i dodać do wcześniej upieczonych buraków. Doprawić miodem, solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
POTRAWKA: Brunoise Duet Cukinii uprażyć z białą fasolą, solą i pieprzem. Dodać sparzonego i pokrojonego w kostkę pomidora. Dodać do wcześniejszych składników. Doprawić świeżym ziołami.
Sposób podania:
Potrawkę ułożyć na talerzu, a na niej policzki wieprzowe. Całość polać sosem i udekorować świeżymi ziołami.
Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Sebastiana Cichego.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację