
Pulpety jęczmienne z papryką na kremie z czerwonej fasoli i sosie jogurtowo-szczypiorkowym
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Kasza jęczmienna perłowa Service
500 g
Czerwona fasola pakowana próżniowo
250 g
Sos jogurtowy
80 ml
Szczypiorek
10 g
Bułka tarta
100 g
Jajka
4 szt.
Świeża bazylia
do smaku
Papryka
do smaku
Sól, pieprz
do smaku
Oliwa z oliwek
do smaku
Olej
do smażenia
Sposób przygotowania:
Kaszę Jęczmienną przygotować według sposobu podanego na opakowaniu, doprawić solą, pieprzem i papryką, dodać jajko. Połączyć wszystkie składniki. Formować kulki, a następnie zamoczyć je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na patelni w głębokim oleju.
Czerwoną Fasolę zmiksować z oliwą. Sos jogurtowy oraz posiekany szczypiorek i bazylię połączyć razem. Dwa sosy odstawić do udekorowania dania.
Sposób podania:
Kulki z Kaszy Jęczmiennej podawać z sosem jogurtowo-szczypiorkowym oraz sosem z czerwonej fasoli.
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację