Pulpety jęczmienne z papryką na kremie z czerwonej fasoli i sosie jogurtowo-szczypiorkowym

Składniki

Kasza jęczmienna perłowa Service

500 g

Czerwona fasola pakowana próżniowo

250 g

Sos jogurtowy

80 ml

Szczypiorek

10 g

Bułka tarta

100 g

Jajka

4 szt.

Świeża bazylia

do smaku

Papryka

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Olej

do smażenia

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Kasza jęczmienna perłowa Service

500 g

Czerwona fasola pakowana próżniowo

250 g

Sos jogurtowy

80 ml

Szczypiorek

10 g

Bułka tarta

100 g

Jajka

4 szt.

Świeża bazylia

do smaku

Papryka

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Olej

do smażenia

Sposób przygotowania:

Kaszę Jęczmienną przygotować według sposobu podanego na opakowaniu, doprawić solą, pieprzem i papryką, dodać jajko. Połączyć wszystkie składniki. Formować kulki, a następnie zamoczyć je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na patelni w głębokim oleju.

Czerwoną Fasolę zmiksować z oliwą. Sos jogurtowy oraz posiekany szczypiorek i bazylię połączyć razem. Dwa sosy odstawić do udekorowania dania.

Sposób podania:

Kulki z Kaszy Jęczmiennej podawać z sosem jogurtowo-szczypiorkowym oraz sosem z czerwonej fasoli.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację