Quesadilla z grillowaną papryką
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Duet grillowanej papryki w paskach Service+
600 g
Czerwona fasola pakowana próżniowo
1/2 puszki
Kukurydza grillowana (połówki kolby)
2 sztuki
Tortilla
2 sztuki
Ser cheddar
120 g
Świeże chilli
120 g
Oliwa z oliwek
5 g
Papryczki
5 ml
Jadalne kwiaty
do dekoracji
Kolendra świeża
do dekoracji
Kwaśna śmietana (lub jogurt)
do dekoracji
Dressing
wg uznania
Sposób przygotowania:
Paprykę z fasolą i cebulą podsmażyć na suchej patelni. Odstawić. Zetrzeć ser.
Na patelni położyć placek tortilli, posypać serem i rozłożyć wcześniej przygotowanymi warzywami. Warzywa posypać ponownie serem i przykryć druga tortillą.
Smażyć na małym ogniu do momentu zarumienienia się dolnego placka. Patelnię przykryć przykrywką i odwracając patelnię pozostawić placek na przykrywce, a następnie zsunąć na patelnię, aby podsmażyć drugi placek tortilli.
W międzyczasie usmażyć kolbę kukurydzy na małej ilości oliwy.
Sposób podania:
Podsmażoną tortille pokroić w trójkąty na 8 kawałków. Podawać na ciepło z kolbą kukurydzy. Udekorować. Można podawać z kwaśną śmietaną, jogurtem lub innym dressingiem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację